'Binnen half jaar medische cannabis legaal op Aruba' | Caribisch Netwerk

ORANJESTAD – Arubanen kunnen binnen een half jaar al naar de apotheek of vitaminenwinkels om cannabis kopen voor medicinaal gebruik.

Dat laat de Arubaanse volksgezondheidminister Dangui Oduber weten. Twee wetten moeten nog aangepast worden, die van de geneesmiddelen en van verdovende middelen. Om te voorkomen dat mensen met cannabis in bezit straks toch aangehouden worden. Daarbij moeten importeurs een speciale vergunning aanvragen.

Straks kan iedereen vrij cannabisproducten met een lage THC, zoals cannabisolie, zonder recept kopen. Via de huisartsen en specialisten, dus op recept, zijn geneesmiddelen verkrijgbaar met een hoger THC-gehalte. Deze middelen uit het buitenland moeten wel een keuring van het Amerikaanse agentschap FDA of laboratoria in Nederland hebben om te worden ingevoerd, zegt de minister.

17031_ennia_banner_reis_468x60px_eng

De overheid blijft voorlopig recreatief gebruik van cannabis verbieden. Wel bekijkt ze nog of het zelf kweken en exporteren van cannabis een nieuwe economische ontwikkeling voor Aruba kan worden.

Source: Caribisch Netwerk https://caribischnetwerk.ntr.nl/2019/02/12/binnen-half-jaar-medische-cannabis-legaal-op-aruba/

LEAVE A REPLY