Prinsjesdag: Minimumloon en uitkeringen gaan omhoog op Bonaire, Saba, Sint-Eustatius | Caribisch Netwerk

DEN HAAG – Mensen op Bonaire, Saba en Sint-Eustatius gaan er in 2019 netto een klein beetje op vooruit. Het kabinet gaat de kosten voor werkgevers goedkoper maken, waardoor het minimumloon en uitkeringen met vijf procent gaan stijgen.

Dat is een van de maatregelen die bekend zijn gemaakt op prinsjesdag, de dag waarop in Nederland het nieuwe parlementair jaar begint en de regering haar plannen bekend maakt.

Werkgeverslasten omlaag

17031_ennia_banner_reis_468x60px_eng

De zogeheten werkgeverslasten worden volgend jaar verlaagd naar 13,4 procent. Met de maatregel verwacht het kabinet dat het minimumloon gaat stijgen en dat inwoners dit in hun portemonnee merken. Met de maatregel zullen ook de uitkeringen vijf procent extra omhoog gaan dan eerder dit jaar is aangekondigd.

Op Bonaire, Saba en Sint-Eustatius hebben veel inwoners moeite om rond te komen. Veel kritiek komt uit Bonaire, waar bijna de helft van de inwoners op of onder het minimale inkomen zit die nodig is om te kunnen leven.

Koning Willem-Alexander over de kabinetsmaatregelen

voor Bonaire, Saba en Sint-Eustatius

De verlaging van werkgeverslasten is één van de ‘concrete maatregelen van de regering om de armoede terug te dringen’, aldus koning Willem-Alexander in zijn troonrede namens het kabinet-Rutte III.

Ook komt er, zoals het kabinet eerder dit jaar beloofde, jaarlijks geld vrij om de kwaliteit van kinderopvang op de eilanden te verbeteren. Het zou gaan om zo’n 3 miljoen euro. D66-Kamerlid Antje Diertens is blij met de ‘flinke ophoging’ voor de eilanden:

LEAVE A REPLY